Velg en side

Trykk på bilde for å se galleri

Viking 500

Lengde: 500 cm / 16 fot
Maks last: 549 kg
Bredde: 180 cm
Maks motor: 40 hk
Lang stamme
Ant. personer: 5 pers.
Vekt: 110 kg Maks Dybde: 70 cm
Materialtykkelse: 2mm
Akterspeil: 3mm
CE merket kategori C
Inkludert tilbehør: åregafler, fire bærehåndtak foran og bak, ekstra forsterkningstag akterspeil, solid fortøyningsfeste og bunnplugg.

Veil. pris Kr. 43.900,-

(Frakttillegg hos enkelte forhandlere kan forekomme)

Viking 500 – Aluminiumsbåt 16 fot

En robust og stabil båt, perfekt for norske forhold!

Større og kraftigere utgave enn Viking 440. 
Viking 500 er en stor og stabil 16 fots båt med et høyt fribord, og er CE-godkjent for 5 personer og 549 kg totallast.
Båtvekt er 110 kg. Max anbefalt motor 40 hk. Lang stamme.
Viking 500 er en stor,stabil og trygg 16 fots aluminiumsbåt. Båten er en fysisk stor 16 foter med et høyt fribord og v-bunnet skrog. Resultatet blir en veldig stabil båt hvor du ikke har følelsen av å sitte på vannflaten som i andre tilsvarende båter med lavt fribord.Båten går fint også i grov sjø og tåler mye juling. Viking 500 sin moderate vekt gjør likevel båten letthåndterlig. 

Solid

Kort sagt: En Viking 500 er en av de mest solide båter du kan kjøpe. En aluminiumsbåt veier ca. halvparten av en tilsvarende båt i plast/glassfiber, men tåler likevel mye mer. En aluminiumsbåt er ca. dobbelt så sterk som en tradisjonell glassfiberbåt, og ca. 4 ganger så sterk som plastbåt. Aluminiumsbåter kan du, i motsetning til andre båter, med god samvittighet dra over fjell og stein. Den er bygget for det!
Toftene er fylt med flytemiddel som gjør båten usenkelig. Aluminium er i tillegg miljøvennlig, og 100% resirkulerbart.

Vedlikeholdsfri

Viking aluminiumsbåter er så godt som vedlikeholdsfrie. Aluminium påvirkes ikke av sol, vær og vind, og vil heller ikke brenne, sprekke, ruste eller råtne/få plastpest.

Om båten ikke skal ligge fast på vannet, drar du den bare opp på land og snur den rundt. Det holder! Den lave vekten på gjør at dette kan gjøres av én person alene. Prøv det samme med en glassfiberbåt!

Skal båten ligge fast i saltvann bør båten males med bunnstoff, i likhet med alle andre båter. Bruk da et bunnstoff som er spesielt beregnet på aluminiumsbåter. Ellers innskrenker vedlikeholdet seg stort sett til en enkel vask av båten en gang i blant. Enklere kan ikke båtpussen bli!